Taksipalvelu on yritys

Täynnä tarinoita yli 15 vuoden ajalta.

Yksi nuori mies etsimässä lisätienestejä armeijan oheen ja siitä se ajatus sitten lähti. Nyt me yhdessä etsimme näitä nuoria yli kahdenkymmen henkilön voimin ja ihailemme heidän innokkuutta sekä avaraa maailmankatsomusta. Kurkkaa miten yhtiömme on rakentunut yhteisöksi, jossa muodostuu elämänmittaisia ystävyyssuhteita, niin kuljettajiemme kuin asiakkaidemme kanssa.

Matkamme

2003
2003

Mies, auto ja puhelin

Mies, auto ja puhelin

Ensimmäisen polven taksiyrittäjä. Tämä ei ollut nuorella miehellä ensimmäisenä mielessä armeijaan mennessään, mutta tälle tielle tie vie ja hyvä näin. Mikon etsiessä vapaa viikonlopuilleen töitä, joita voisi tehdä armeijan ohessa, tuttu taksiyrittäjä otti hänet kuljettajakseen ja maailma aukeni uudesta näkökulmasta. Maailma viehätti sen verran, että Mikko päätyi hakemaan omaa lupaa ja hankkimaan ensimmäisen oman autonsa. Syntyi taksiyrittäjä, joka katsoi taksimaailmaa uusin silmin. Hän halusi tehdä oman työnsä niin hyvin, että asiakkaat palaisivat uudelleen ja uudelleen hänen mustan autonsa kyytiin. Taksi Mikko Kivelän liikeidea oli valmis.

2004
2004

Mikon Taxi

Mikon Taxi

Internet rantautui vahvemmin osaksi ihmisten arkea, sieltä etsittiin jos jonkinlaista tietoa, miksi ei siis takseista? Yhtiön historian ensimmäiset nettisivut julkaistiin osoitteella, www.mikontaxi.fi . Logo ja käyntikortit olivat Mikon omaa ideointia ja tyyli puri.

2007
2007

Toinen auto Lempäälään

Toinen auto Lempäälään

Vuonna 2007 elettiin vielä lupasääntelyn aikaa ja uusia taksilupia haettiin aina 350 euron hakemusmaksua vastaan. Lupaprosessi ei ollut täysin yksiselitteinen ja hakemuksen jättäminen ei vielä taannut uutta taksilupaa, jota uuden auton lisäys edellytti. Lukuisten hakemusten ja maksettujen eurojen jälkeen uusi lupa myönnettiin ja Mikko pääsi kasvattamaan automäärää. Mikolle ominaiseen tapaan toinen auto hankittiin heti seuraavana päivänä luvan myöntämisestä. Vahva tahto kasvaa oli syntynyt jo vuosia aiemmin ja päätös kypsynyt pitkään. Mikko nukkui kahden puhelimen kera ja oli aina valmiina lähtemään ajoon, kun puhelin soi. Hän oli jo tuolloin omistautunut työlleen ja yrittäjän veri virtasi vahvasti. Kylällä puhuttiin Kivelän Taksista.

2008
2008

First Lady, ensimmäinen kokoaikainen kuljettaja

First Lady, ensimmäinen kokoaikainen kuljettaja

Yhtiömme ensimmäinen virallinen työntekijä, oma First Ladymme Arja Rantanen palkattiin kokoaikaiseksi kuljettajaksi. Tähän asti Mikko oli tehnyt itse ympäri pyöreitä päiviä ja jakanut arkeaan muutamien osa-aikaisten kuljettajien kanssa. Mikko oli saanut jo luotua yhtiön alkuvuosien aikana asiakaskuntaa johon Arja antoi ensimetreistä lähtien oman arvokkaan panostuksensa. Arja tuli taloon jäädäkseen.

2008

Herrasmiessäännöt historiaan

Herrasmiessäännöt historiaan

Mikko on aina ollut ehtivä mies ja hänellä oli aikaa myös ottaa aktiivinen rooli Lempäälän Taksiautoiljat Ry:n riveissä, hallituksen puheenjohtajana. Koska hän oli tottunut katsomaan maailmaa sinnikkäästi eri silmin kuin muut autoilijat hän puski vahvasti läpi uudistuksen myös Lempäälän alueella. Tuli aika purkaa ns vanhat herrasmiessäännöt ja siirtyä kohti markkinataloutta. Lempäälän taksiautoilijat olivatkin omalla alallaan edistyksellisiä ja muutos tuotti runsaasti positiivista palautetta niin autoilijoiden kuin asiakkaidenkin keskuudessa.

2009
2009

Musta vaihtui viininpunaiseen

Musta vaihtui viininpunaiseen

Yhtiö koki ensimmäisen näkyvän muutoksen ulkoasussaan ja autojen väri sai vaihtua mustasta viininpunaiseen. Mikon leikkisään luonteeseen kuuluu myös erilaisten markkinointikeinojen ahkera testailu ja osittain autojen värin vaihto kuuluu tämän ideoinnin piiriin. Käyntikortteja Mikko on aina ollut aktiivinen jakamaan ja näiden kuoseja on matkan varrelle sattunut useampi, numero on aina säilynyt samana.

2009

Lempäälän Autopesu

Lempäälän Autopesu

Lempäälän Autopesu perustettiin ajatuksesta tukea taksiliiketoimintaa. Autojen puhtaana pito ja puhtaus ovat olleet tärkeitä laadukkuuden osa-alueita jo alusta alkaen ja oma autopesula tuo toimintaan sopivasti mutkattomuutta, joka sopii Mikon luonteelle. Kun tehdään niin se tehdään heti ja näin aloitettiin uusi palvelu Lempäälään, aivan Ideaparkin viereen.

2011
2011

Yhteistyö luo mahdollisuuksia

Lempäälän Autopesu kasvoi liiketoiminnallisesti ja yhtiön alkutaipaleilla vahvasti mukana olleen henkilön kanssa perustettiin Kivelä & Peltoniemi Oy, jolle autopesun liiketoiminta myytiin. Mikko itse jatkoi luonnollisesti aktiivisena osapuolena myös uudessa yhtiössä.

2012
2012

Uusi väritys, uusi ilme, uusi markkinointinimi Taksipalvelu

Uusi väritys, uusi ilme, uusi markkinointinimi Taksipalvelu

Pitkään mielessä ollut ajatus ilmeen kokonaisvaltaisesta linjaamisesta konkretisoituu vuoden 2012 alussa. Autojen väritys vaihtuu viininpunaisesta valkoiseen, ilmettä uudistetaan ammattilaisen voimin: logo, käyntikortit ja internetsivut saavat päivitetyn ilmeen. Lehtimainonta ja paikallisten seurojen tukemisen lisäksi halutaan olla yhtenäisen ilmeen avulla helposti tunnistettavissa. Taksipalvelu saapuu Lempäälään.

2012

Rohkeus palvella näkyy

Rohkeus palvella näkyy

Vuosien 2011-2012 aikana Mikko kuljettajineen palveli Valkeakosken Kaupungin koululaisia ja he kuljettivat tunnollisesti, ilman yhtäkään reklamaatiota koululaiset reitillään opintojen pariin. Kokemus erilaisista asiakkaista ja aito välittäminen näkyi sopimuskauden lopussa, niin lapset kuin vanhemmatkin olivat tyytyväisiä reittien sekä palvelun toimivuuteen. Tätä tietoa yhtiö on jakanut useissa teknisissä vuoropuheluissa eri tahojen kanssa.

2013
2013

Taksipalvelu saapuu Valkeakoskelle

Taksipalvelu saapuu Valkeakoskelle

Vuonna 2013 Taksipalvelu haki ja sai ensimmäisen lupansa Valkeakoskelle. Alkoi maantieteellinen laajentuminen ja uuteen paikkakuntaan aktiivinen tutustuminen.

2013

Facebookin kautta ihmisten luo

Facebookin kautta ihmisten luo

Nyt halutaan olla siellä missä asiakkaat viettävät aikaansa, kun eivät ole taksin kyydissä matkalla seuraavaan määränpäähän. Facebook on paikka, missä ihmiset jakavat kokemuksiaan ja päästävät osaksi omaa arkeaan. Taksipalvelu haluaa olla tässä muutoksessa mukana ja tarjota matalan kynnyksen yhteydenoton asiakkailleen. Mikko tekee ensimmäiset yhtiön postaukset.

2013

Fysios Terapia-team & turvakamerat

Fysios Terapia-team  ottaa itse yhteyttä Taksipalveluun, sillä he ovat katsoneet yhdessä terapeuttien kanssa turvakameroista yhtiön toimintatapoja. Tässä kohtaa monella nousisi niskakarvat pystyyn, mutta Mikkoa puhelu ilahdutti suunnattomasti. He olivat suunnattoman otettuja kuljettajien tavasta palvella asiakkaita ja saatella heidät aina turvallisesti, lempeyden kera perille asti. He halusivat tiivistää yhteistyötä ja kysyivät lupaa suositella asiakkailleen Taksipalvelun palveluita. Syntyi uudenlainen, mutta sydäntä lähellä oleva asiakkuus ja asiakkaiden kanssa on rakennettu niin asiakas- kuin ystävyyssuhteitakin vuosien varrella ja matka jatkuu.

2015
2015

Taksipalvelu Valkeakoskella kasvaa

2015 vuoden aikana saadaan toinen lupa Valkeakoskella ja jälleen Mikolla on hetki käydä autokaupoilla. Valkeakoskella nähdään potentiaalia ja ihmiset ottavat Taksipalvelun osaksi arkeaan.

2015

Instagramissa kerrotaan tarina kuvin

Instagramissa kerrotaan tarina kuvin

Uusi palvelu saapuu ihmisten puhelimiin, vanha sanonta, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa konkretisoituu Instagram -palveluna. On aika kokeilla mitä kerrottavaa Taksipalvelulla on ja kamera käy tiuhaan tahtiin aina kun on aikaa. Rohkeus, hetkessä tekeminen ja kiinnostus uutta kohtaan näkyy #Taksipalvelu.

”Jos et omista kristallipalloa, niin yrittämällä ainakin selvität lopputuloksen.” Mikko, yrittäjä

Mikko Kivelä

Kuljettaja | Yrittäjä

Yrittäjän taipaleellani olen saanut kunnian toimia erilaisissa alaan liittyvissä luottamustoimissa. Lempäälän Taksiautoilijat Ry:n paikallisyhdistyksen puheenjohtajana kahdeksan vuotta ja Tampereen Aluetaksi Oy:n hallituksessa viisi vuotta.

Uskallan todeta, että yksi suurimmista saavutuksistani on ollut Lempäälän Taksiyhdistyksen palveluksessa vanhankantaisen ajattelumallin kääntäminen kohti asiakaskeskeistä näkökulmaa. Tässä työssä ei ollut oikotietä, mutta vahva tahtotila ohjasi muutosten eteenpäin puskemisessa. Lempäälän seudulla toimitaankin useissa asioissa suunnannäyttäjinä ja näitä tarvitaan. Nämä tehtävät ovat olleet myös vahvasti osaltaan auttamassa minua muodostamaan kuvaa tulevasta henkilöliikennemarkkinasta.

Vaikka olenkin sangen yrittäjähenkinen, niin myönnän kokeilleeni myös palkkatyötä. Aloitin vuoden 2017 alussa Liuttu Logistiikan palveluksessa ja vastuualueeseeni kuului lähes sadan hengen henkilöliikenne yksikkö. Sain arvokasta oppia moneltakin kantilta katsottuna ja uskon palanneeni toukokuussa 2018 tältä matkalta parempana esimiehenä, joka osaa sekä uskaltaa katsoa vieläkin pidemmälle tulevaisuuteen kuin aikaisemmin, samalla läheltä ohjaten arkea.

Arja Rantanen

Kuljettaja | First Ladymme

Yhtiömme ensimmäinen ”virallinen” työntekijä, oma First Ladymme. Hän on henkilö, hahmo, joka on luonut yhdessä Mikon kanssa vahvan asiakaskuntamme ja tämän pohjalta meillä on ollut hyvä yhdessä ponnistaa.

Arjan luona käydään riisipuurolla joulun alla ja hänen kanssaan on helppo jakaa ilot ja surut, saada tukea omaan työhönsä ja kuulla mitä erikoisempia tarinoita.

Asiakkaillemme Arja on erityisesti Lempäälässä tullut tutuksi ja tämä energinen neiti on pitänyt myös Mikon oikealla polulla yhtiömme historiaa kirjoitettaessa. Vuonna 2018 meillä oli kunnia juhlia hänen 10-vuotista taivaltaan kanssamme, kiitämme kaikki nöyrästi jo tässä hetkessä hänen työpanoksestaan, joka on ollut korvaamatonta.

Asiakkaillemme & työntekijöillemme

Haluamme olla yhtiö, joka kehittyy yhdessä ihmisten kanssa. Meille oppiva ja oivallisuksia ruokkiva ilmapiiri yhdessä rennon letkeän huumorin kanssa on tärkeä voimavara. Täällä nauru raikaa, kyydissä viihtyy ja ideoita kuunnellaan innolla.

”Me emme potki alamäessä vauhtia vaan kuljemme rinnalla ja etsimme kanssasi U-käännöksen paikan. Olemme aina valmiita pukkaamaan sinut mäen päälle.”

 

 

Lempeys

on huomiointia toisiamme kohtaan. Jokainen meistä on erityinen omalla tavalla ja sitä me kunnioitamme sekä arvostamme. Ja juuri siksi jokainen ansaitsee arvoisensa palvelun, ajallaan, ihmisläheisesti ja vastuullisesti, nyt ja huomenna. Haluamme madaltaa kynnyksen astua kyytiimme ja avata oven valmiiksi sinua varten.

Rehellisyys

se on pieniä tekoja ja sanoja arjessa. Meille avoimuus on tärkeää ja siitä pidämme yhdessä huolta. Me emme kylillä huutele, yksityisyys ja luottamuksellisuus ovat olennainen osa rehellisyyttämme. Jos emme ole varmoja, me kysymme rehellisesti, vain sillä varmistamme ettei väärinymmärryksiä synny. Me emme lupaile liikoja, mutta sen lupaamme, että teemme kaiken sen mitä olemme luvanneet.

Yrittäjyys

ohjaa meitä joka päivä. Me aiomme olla aktiivinen osa paikkakuntaa, jossa toimimme. Yhteisöllisyys ja yhdessä arjen kehittäminen ovat asioita joihin uskomme. Seuraamme aktiivisesti paikallisen tiimin kanssa paikkakunnan tapahtumia ja muutoksia, otamme osaa aina kun mahdollista ja kehitymme yhdessä paikkakunnan kanssa. Meillä jokainen työntekijä on yhtä tärkeä ja arvokas työyhteisöllemme. Panostamme hyvinvointiin sekä jaksamiseen, jotta hymy jonka kohtaat tulee sydämestä.

Ole yhteydessä

Muistathan, että voit aina tulla luoksemme juttelemaan, kun kohtaamme kylän raitilla. 

Löydät meidät

Kaipionmäentie 9 E, 37570 Lempäälä

Laskutus

Taksipalvelu Kivelä Oy

Kaipionmäentie 9 E, 37570 Lempäälä Y-tunnus: 3195025-2

Sähköisesti:

003731950252 | 003721291126 | Maventa

talous@taksipalvelukivela.fi

Soita toimistoon

010 202 0056

Lähetä sähköpostia

myynti@taksipalvelukivela.fi

7 + 8 =